Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Spinaqi i freskët është burim i shkëlqyer i vitaminave, antioksidantëve, luteinës dhe beta karotenit. Kur këto elementë bashkohen, krijojnë mbrojtje të shkëlqyer ndaj sëmundjeve.
Shkrini gjalpin në zjarr të ulët dhe shtoni vajin e ullirit.
Kaurdisini qepën sa të zbutet, shtoni hudhrën dhe sapo të lëshojë aromën, shtoni spinaqin e prerë trashë .
Përziejeni herë pas here dhe lëreni të ziejë qepa me ujin që lëshon spinaqi.
Nëse e shihni të nevojshme, mund ti shtoni pakëz ujë sa të zbutet qepa. Hidhini koprën e grirë, kripë e piper.
Përziejeni dhe hidhni vezët sipër. Spërkatini me kripë,spec djegës dhe pakëz gjalpë shtesë nëse ju pëlqen.
Vendosini kapakun dhe lërini vezët të mpiksen sipas preferencës tuaj. Mund t'i thërrmoni edhe djathë të bardhë sipër, që të shkrijë ndërsa mpiksen vezët.
Receta marrë nga sunnykitchen
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment