Receta e lulelakrës me limon dhe vezë do ju bëjë të lëpini gishtat
1 lulelakër me madhësi mesatare
2 vezë
1 limon
2 lugë gjelle majdanoz
1 lugë gjelle miell misri
Kripë
Vaj ulliri
1.Shtoni vajin e ullirit në një tigan dhe më pas hidhni lulelakrën e prerë në copa të vogla. Skuqini deri sa të marrin një ngjyrë të artë në kafe në një temperaturë mesatare. 2.Hidhni më pas ujë mjaftueshëm sa për të mbuluar lulelakrën dhe kripë. 3.Lërini të ziejnë për rreth 7 deri në 8 minuta derisa copët e lulelakrës të zbuten. 4.Largojini nga zjarri dhe lërini të qëndrojnë të mbuluara me kapak derisa të përgatisni salcën. 5.Rrihni vezët në një tas, shtoni lëngun e limonit, miellin e misrit dhe përziejini mirë. 6.Ndërsa i përzieni, shtoni ngadalë nga lëngu në të cilën është zier lulelakra. 7.Shtojeni pastaj salcën e përgatitur me vezë në tiganin me lulelakër. 8.Përziejini dhe vendosini sërish në zjarr të ziejnë për 2 minuta derisa salca të trashet. 9.Servireni të ngrohtë me pak majdanoz të copëtuar sipër!
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Lini një koment