Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Kohë me shi, prandaj na duhet një gjellë e mirë shtëpie të mbledhim mendjen e stomakun!
Në një tenxhere me pak vaj skuqni qepën e grirë imët. Pas 4-5 minutash shtoni karotat, patatet, selinonë, hudhrat dhe erëzat e tjera.
I përzieni mirë për disa minuta dhe më pas shtoni lëngun e perimeve.
Pas 5 minutash shtoni bizelet dhe e lini gjellën në zjarr për 25-30 minuta.
Ndërkohë në një tas të vogël rrihni qumështin me miellin e misrit.
Tani ia shtoni gjellës dhe e përzieni mirë. I shtoni gjithashtu edhe verën dhe e lini në zjarr edhe për 5 minuta të tjera.
Nga fundi i rregulloni shijen sipas dëshirës me erëzat.
Shërbejeni të ngrohtë. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment