Përkëdhele veten këtë mëngjes me tostin e veçantë me vezë
2 feta bukë të bardhë
2 lugë çaji gjalpë
½ avokado e prerë në feta të holla
2 feta djathë çedar
1 domate e prerë feta-feta
1 vezë
Pak piper të zi
1.Tek njëra feta e bukës, përdorni një thikë për të krijuar një vrimë në mes.
2.Në një tigan skuqni fetat e bukës me pak gjalpë. I skuqni mirë nga të dyja anët për pak minuta.
3.Ngadalë e ulni nxehtësinë. Tek feta e bukës ku keni krijuar vrimën, thyeni vezën.
4.Tek feta tjetër e bukës vendosni fetat e avokados, djathin dhe në fund domatet.
5.Sapo të shikoni që veza është mpiksur, i vendosni sipër njëra tjetrës fetat e bukës.
6.I shtoni sipër pak piper të zi dhe e shërbeni menjëherë. Tosti është gati!
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment