Papare me djathë. Shijon mrekullisht me bukën e ndenjur nga dje!
1 copë djathë të bardhë
3 thelpi hudhra të grimcuara
3-4 lugë gjelle gjalpë
4-5 feta bukë të ftohtë
1 gotë ujë të nxehtë ose lëng mishi
Pak nenexhik
Kripë, piper
1.Në një tigan të thellë në zjarr mesatar, vendosni për të skuqur gjalpin.
2.Shtoni më pas bukën e ndarë në copa të vogla, duke e përzierë vazhdimisht për disa minuta.
3.Shtoni pak kripë dhe lëngun e mishit.
4.E lini në zjarr derisa buka të thithë gjithë lëngun.
5.Tani shtoni djathin e thërrmuar, hudhrat dhe nenexhikun e grirë imët.
6.Pasi i keni përzierë edhe njëherë të gjitha bashkë, e shërbeni të ngrohtë nëpër pjata duke i shtuar sipër pak gjalpë të skuqur paraprakisht.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment