Muffins me tërshërë për mëngjes. Do ju pëlqejnë pa masë!

3 filxhanë me tërshërë
¼ gotë me sheqer kaf
1 lugë çaji pluhur pjekës
1 lugë çaji kanellë
1 banane e shtypur
1 1/2 gotë qumësht
2 lugë gjelle gjalpë pa kripë
1 lugë gjelle ekstrakt vaniljeje
Disa fruta (për servirje)

1.Parangrohni furrën në 200 gradë.
2.Në një enë përzieni tërshërën, pluhurin pjekës, kanellën dhe sheqerin.
3.Në një enë tjetër bashkoni bananen, qumështin, vezën, gjalpin dhe vaniljen.
4.Pasi i keni përzierë mirë, i shtoni tërshërën.
5.I përzieni të gjitha bashkë dhe më pas e kaloni masën tek tava për muffins.
6.E fusni në furrë për 25-30 minuta, derisa të marrin një ngjyrë kafe të artë.
7.I lini të ftohen për disa minuta, para se t’i hiqni nga tava dhe t’i shijoni.
8.Shërbejini sipër me frutat tuaja të preferuara dhe me pak mjaltë.

Lini një koment