Muffins me tërshërë për mëngjes. Do ju pëlqejnë pa masë!
3 filxhanë me tërshërë
¼ gotë me sheqer kaf
1 lugë çaji pluhur pjekës
1 lugë çaji kanellë
1 banane e shtypur
1 1/2 gotë qumësht
2 lugë gjelle gjalpë pa kripë
1 lugë gjelle ekstrakt vaniljeje
Disa fruta (për servirje)
1.Parangrohni furrën në 200 gradë.
2.Në një enë përzieni tërshërën, pluhurin pjekës, kanellën dhe sheqerin.
3.Në një enë tjetër bashkoni bananen, qumështin, vezën, gjalpin dhe vaniljen.
4.Pasi i keni përzierë mirë, i shtoni tërshërën.
5.I përzieni të gjitha bashkë dhe më pas e kaloni masën tek tava për muffins.
6.E fusni në furrë për 25-30 minuta, derisa të marrin një ngjyrë kafe të artë.
7.I lini të ftohen për disa minuta, para se t’i hiqni nga tava dhe t’i shijoni.
8.Shërbejini sipër me frutat tuaja të preferuara dhe me pak mjaltë.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment