Plotësoni tryezën tuaj, me një sallatë me patate e ullinj
1 qepë e njomë e larë dhe e pastruar
4 patate
2 feta proshutë të tymosur
¼ filxhan me ullinj të zinj
1 domate
Kripë, piper
Vaj ulliri
1.Qeroni patatet dhe ziejini në një tenxhere me ujë të kripur. Më pas kullojini dhe lërini të ftohen.
2.I prisni në copa dhe vendosini në një pjatë për servirje. Prisni domaten në kubik të vegjël, proshutën dhe hidhini tek patatet.
3.Grini imët qepën e njomë dhe e shtoni tek sallata.
4.Shtoni më pas edhe ullinjtë, kripë, piper dhe vajin e ullirit.
5.I përzieni të gjitha bashkë dhe shërbejeni menjëherë!
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Lini një koment