Spaghetti me pana dhe kërpudha. Dreka ideale për ju që nuk jeni në dietë!
1 pako spaghetti
8-10 kërpudha
200 ml pana
2 thelbi hudhër
1 tufë majdanoz
Kripë, piper
Vaj ulliri
1.Zieni si zakonisht makaronat në një tenxhere me ujë e kripë.
2.Ndërkohë në një tigan me vaj ulliri, skuqni hudhrat e prera imët.
3.Shtoni kërpudhat e lara dhe të prera në copa të vogla.
4.I rregulloni shijen me kripë, piper dhe majdanoz. Kur e shihni që kërpudhat janë skuqur, shtoni gradualisht panën.
5.Sapo pana të fillojë të pluskojë i shtoni 1 gotë nga uji i makaronave.
6.Kulloni makaronat.
7.Sapo masa të marrë valë, shtoni makaronat në tigan dhe i përzieni mirë.
8.Shërbejini të ngrohta dhe shijojini!
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment