Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
E kemi fjalën për disa ravioli të shijshme që kërcasin në gojë. Më kupton çfarë dua të them?
Në një tigan të thellë, ngrohni vajin e lulediellit.
Në një tas vendosni vezët e rrahura. Në një tas tjëtër miellin dhe në një tjetër bukën e grirë së bashku me të gjitha erëzat si rigonin, borzilokun, trumzën, hudhrën, pak kripë piper e në fund djathin.
Merrni raviolit, i lyeni me miell, pastaj me vezë e në fund tek buka e grirë. I lyeni mirë para dhe mbrapa.
Kështu veproni për të gjithë raviolit dhe në fund i vendosni për t’i skuqur tek tigani në nxehtësi mesatare.
Raviolit duhet të skuqen mirë nga të dyja anët dhe sapo t’i shihni i largoni nga zjarri.
Shërbejini të ngrohta dhe shijojini!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment