Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Në tigan ngrohim pak vaj ulliri.
Hedhim karkalecat e qëruar dhe i skuqim për rreth 2 min në zjarr të fortë.
Pasi të jenë skuqur i lëmë të ftohen.
Ndërkohe presim qepen në kubikë të vegjël, domatet, avokadot dhe erëzat e freskëta.
I vendosim në një enë dhe i përziejmë të gjitha sëbashku me misrin, lëngun e limonit dhe erëzat. Shtojmë sallatës karkalecat e ftohte dhe i përziejmë përsëri.
E lemë për 10 minuta të pushojë dhe e shërbejmë sallatën e ftohtë nëpër pjata.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment