1.Në një enë shtoni të bardhat e vezëve dhe i rrihni mirë. Më pas shtoni të verdhat dhe i përzieni sërish. 2.Tani shtoni specat, domaten e prerë kubik, koperin e grimcuar, pak kripë, piper dhe hudhrën. 3.I përzieni me një lugë druri dhe më pas e kaloni mbushjen në tavën specifike për muffins. 4.Sipër secilës […]
1.Në një enë shtoni të bardhat e vezëve dhe i rrihni mirë. Më pas shtoni të verdhat dhe i përzieni sërish.
2.Tani shtoni specat, domaten e prerë kubik, koperin e grimcuar, pak kripë, piper dhe hudhrën.
3.I përzieni me një lugë druri dhe më pas e kaloni mbushjen në tavën specifike për muffins.
4.Sipër secilës shtoni pak djathë të grirë çedar.
5.E fusni në furrë për 20 minuta në 200 grade. Shijojini!
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento