1.Vendosim tenxheren me lëng mishi që të valojë. Ngrohim në tenxhere 3 lugë gjelle vaj ulliri dhe shtojmë në të pjesën e bardhë të preshit të prerë në unaza shumë të holla.
2.I kaurdisim derisa preshi të ulë volumin.
3.Shtojmë patatet e prera në kubikë të vegjël dhe i përziejmë së bashku me preshin.
4.Shtojmë lëngun e mishit dhe i lëmë patatet të ziejnë për 5 minuta.
5.Shtojmë orizin e larë, i përziejmë së bashku dhe i lëmë të ziejnë dhe dhe për 12-15 minuta të tjera.
6.Në fund shohim që është bërë një supë e trashë dhe kremoze.
7.Shtojmë një lugë gjelle vaj, parmixhano të grirë hollë, piper të zi nga mulliri, e lëmë parmixhanon të shkrijë për 2-3 minuta dhe e shërbejmë supën të ngrohtë.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Lini një koment