1.Vendosim tenxheren me lëng mishi që të valojë. Ngrohim në tenxhere 3 lugë gjelle vaj ulliri dhe shtojmë në të pjesën e bardhë të preshit të prerë në unaza shumë të holla.
2.I kaurdisim derisa preshi të ulë volumin.
3.Shtojmë patatet e prera në kubikë të vegjël dhe i përziejmë së bashku me preshin.
4.Shtojmë lëngun e mishit dhe i lëmë patatet të ziejnë për 5 minuta.
5.Shtojmë orizin e larë, i përziejmë së bashku dhe i lëmë të ziejnë dhe dhe për 12-15 minuta të tjera.
6.Në fund shohim që është bërë një supë e trashë dhe kremoze.
7.Shtojmë një lugë gjelle vaj, parmixhano të grirë hollë, piper të zi nga mulliri, e lëmë parmixhanon të shkrijë për 2-3 minuta dhe e shërbejmë supën të ngrohtë.
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Lini një koment