Tartë me pjeshkë dhe fruta pylli

Koha e përgatitjes: 10 min Koha e gatimit: 25 min

Ingredientët

  • 5 pjeshkë
  • 200 gr fruta pylli
  • 250 gr miell
  • 125 gr sheqer pluhur
  • 150 gr gjalpë (i ftohtë)
  • 1 vezë
  • 4 lugë gjelle sheqer
  • Kripë
  • Kanellë
  • 4 gr pluhur pjekës

Udhëzimet

1

Në një mikser përgatitsni brumin e tartës duke shtuar miellin, gjalpin e ftohtë, sheqerin pluhur, pak kripë dhe vezën.

2

Miksojini derisa të lidhen, por jo shumë që të mos ngrohet gjalpi.

3

Shtojeni brumin në një sipërfaqe të spërkatur me miell, krijoni një top brumi, mbështilleni me qese kuzhine dhe futeni në frigorifer për 30 minuta.

4

Pastroni dhe pritini pjeshkët në feta, spërkatini me sheqer dhe pak kanellë.

5

Hapni brumin me shpejtësi dhe vendoseni në tavën e tartës të lyer me gjalpë dhe të spërkatur me pak miell.

6

Vendosni pjeshkët rreth tavës dhe shtoni frutat e pyllit të cilave u shtoni vetëm një lugë sheqer në çastin që i vendosni në tavë.

7

Piqeni tartën për 25 minuta në 180 gradë.

Lini një koment