Presh dhe avokado për supën më të mirë të ditëve të ftohta!
1 lugë gjelle gjalpë
4 presh
Arrë moskat
2 patate mesatare
1 litër lëng pule
4 lugë gjelle krem pana
1 avokado
Kripë, piper i zi
1.Shkrijmë gjalpin në tenxhere dhe pasi të kemi larë dhe prerë hollë preshin, i shtojmë në tenxhere dhe i kaurdisim pak për 5 minuta. 2.Spërkasim pak me arrë moskat dhe kripë dhe vazhdojmë përzierjen. 3.Patatet e qëruara i presim në copëza të vogla me qëllim që të ziejnë shpejt, i shtojmë në tenxhere, shtojmë piper dhe lëngun e pulës. 4.Më pas shtojmë edhe 4 lugë gjelle krem pana. Vendosim kapakun dhe e lëmë supën të ziejë për 15-20 minuta. 5.Pasi të jenë zierë mirë preshi dhe patatja e kalojmë supën ne blender dore dhe e kthejmë atë në krem. 6.Presim avokadon në kubikë të vegjël, i spërkatim me pak lëng limoni dhe kur ta servirim supën, shtojmë në të ¼ e avokados në kubikë në pjatë. Ju bëftë mirë!
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Lini një koment