Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Shumë preferojnë të ëmblat, por ka edhe nga ata që mbarojnë për të kripurat. Prandaj ne sjellin një kek të tillë, me një shije shumë të mirë!
Vendosim në një tepsi një letër pjekjeje dhe lyejmë tavën me pak gjalpë. E spërkatim atë me susam.
Në një tas rrahim 3 vezë, shtojmë kosin, e përziejmë me vezët, shtojmë vajin, qumështin, pak sheqer.
Në një tjetër tas përziejmë produktet e thata, miellin, pluhurin pjekës dhe sodën e bukës.
Më pas i shtojmë pak nga pak tek tasi me vezë dhe qumësht, e trazojmë dhe shtojmë pak kripë dhe djathin e thërmuar si dhe erëzat, majdanozin dhe koperin pasi i kemi përzierë mirë.
Vendosim brumin duke e niveluar në një tepsi. Vendosim sipër disa ullinj dhe e vendosim në furrë, në temperaturë 190 gradë celsius, për 35 minuta.
Receta dhe foto marrë nga: shqiptarja.com
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment