Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Fillimisht presim fileton e pulës në copa të vogla dhe e skuqim mirë në një tigan që nuk ngjit.
I largojmë më pas filetot e pulës nga tigani dhe kaurdisim lehtë bajamet dhe farat e susamit.
Në një sallatiere vendosim sallatën jeshile, avokadon të prerë në fetëza, qepën e kuqe të prere në rrathë, kastravecin, domaten dhe majdanozin.
Shtojmë mishin e pulës, bajamet e pjekura dhe farat e susamit.
Në fund e marinojmë sallatën me salcën e përgatitur me hudher të shtypur, vaj ulliri, uthull balsamike, mustardë, mjaltë, xhinxhër, kripë dhe piper. Ju bëftë mirë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment