Tavë me makarona dhe mish, idealja e ditëve të verës!
0,5 kg mish viçi
1 qepë
200 gr gjalpë ose margarinë
3 domate
0,5 kg makarona
1 filxhan thërrime buke
Salcë beshamele
300 gr kaçkavall të grirë
3 vezë
Kripë, Piper
Rigon
1.Mishi i grirë dhe qepa skuqen në gjalpë, shtohen domatet, kripa, piperi i zi dhe e gjitha kavardiset rreth 15 minuta.
2.Gjatë kësaj kohe vlojmë në ujë me kripë makaronat, kullohen dhe u shtohet 2 lugë gjalpë i shkrirë, spërkaten me 2 lugë kaçkavall dhe i përziejmë.
3.Përziejmë gjithashtu edhe 1 vezë e tërë dhe 2 të bardha dhe derdhen mbi makaronat.
4.Marrim një tavë e lyejmë me gjalpë, e spërkatim me thërrime buke dhe hedhim makaronat.
5.Pastaj hedhim djathin kaçkavall dhe derdhim përzierjen e mishit të grirë.
6.Përsëri e spërkatim me kaçkavall dhe vendosim pjesën tjetër të makaronave.
7.Peta mbulohet me salcën beshamel dhe në gjalpë skuqen 6 lugë miell dhe me përzierje të vazhdueshme shtohet qumështi i vluar me 2 të verdhat e rrahura të vezës dhe 2 lugë kaçkavall dhe lihen të vlojnë.
8.Pastaj peta hidhet në gjalpë të shkrirë, spërkatet me kaçkavallin e mbetur dhe piqet për 40 minuta në furrë në temperaturë 220 gradë C derisa të skuqet.
Përgatisni lyerjen: Në një enë rrihni vezët me salcën e kosit, kripën dhe piperin derisa të përftoni një masë homogjene. 🍳🥄 ㅤ Përgatisni lulelakrën: Priteni lulelakrën në feta të trasha, të paktën dy centimetra të gjera. 🥦🔪 ㅤ Lyejeni...
Këto panine janë fare të thjeshta për tu përgatitur dhe përveç shijes janë edhe të shëndetshme, një mënyrë e mirë për ti bërë fëmijët të konsumojnë spinaqin në mënyrë indirekte. – Spinaqin e fteskët bashkë me qumështin i kalojmë...
Vendosim tiganin të nxehet , shtojmë vaj ulliri , qepët, bathët, hudhrat, piperin , kripë pastaj hedhim miellin dhe e kaurdisim derisa të bëhet me ngjyrë të artë, në fund shtojmë domatet dhe kumbullat , i trazojmë për pak...
Lini një koment