Pica të mrekullueshme me fileto pule

4 gjokse pule
2 lugë gjelle vaj ulliri
¼ lugë gjelle hudhër pluhur
1 filxhan me djathë mozarella të grirë imët
120 gram ullinj
120 gram domate qershizë
4 lugë gjelle salcë domatesh të freskët
1 tufë majdanoz e grirë imët
Kripë, piper
Pak rigon

1.Parangrohni furrën në 200 gradë celsius.

2.Merrni një tavë dhe vendosni njëra pas tjetrës filetot e pulës të skuqura me parë me vaj ulliri, e të marinuara me kripë e piper.

3.Vendosni tek secila nga një lugë gjelle salcë domatesh të freskët e pak hudhër pluhur.

4.Më pas tek secila fileto vendosni djathë mozarella.

5.Vendosni disa copa sallam pikant dhe ullinjtë e prerë në rrathë të vegjël.

6.Në fund shtoni edhe pomodorinit e ndarë përgjysmë.

7.Në fund i fusni në furrë të piqen për 15 minuta.

8.Shijojini të ngrohta këto pica të veçanta duke i shërbyer sipër me erëza të freskëta (majdanoz dhe rigon).

Lini një koment