Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Parangrohni furrën në 200 gradë celsius.
2.Në një tavë vendosni bukën e thekur të prerë në kubik të vegjël dhe i vendosni për t’i thekur për 5 minuta.
3Grini perimet në copa të vogla, ndërsa erëzat i prisni imët. Në një tigan me vaj skuqni qepën me preshin. Shtoni më pas karotat dhe erëzat me radhë.
4.Më pas i kaloni të gjithë përbërësit në një tas. Shtoni edhe boronicat me kajsitë e thara.
5.Nxirrrni tavën me bukë nga furra dhe i shtoni sipër mbushjen që përgatitët. E përhapni mirë në të gjithë sipërfaqen e saj.
6.Më pas e fusni në furrë të piqet për 30 minuta të tjera.
7.Nga fundi mund t’i shtoni sipër djathë parmixhano të grirë imët. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment