Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Kësaj radhe jo me mollë, por me rikota dhe spinaq. Jeni kuriozë ta provoni në shije?
Parangrohni furrën në 180 gradë celsius.
Në një tigan skuqni gjalpin dhe shtoni spinaqin e prerë në copa të vogla ( që duhet ta keni larë paraprakisht).
Në një enë bashkoni rikotën, arrën moskat, vezët, rrushin e thatë, bukën e thërrmuar,stikat, pak kripë e piper. I përzieni mirë teksa keni shtuar edhe spinaqin.
Në tavolinën e punës hapni petën sfoliatë. Shtroni në të mbushjen dhe mund t’i jepni formën që dëshironi ( role, drejtkëndëshe, katrore).
Pasi e keni mbyllur petën, lyeni me të verdhën e vezës sipërfaqen e saj.
E fusni në furrë për 35-40 minuta. Ju bëftë mirë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment