Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Eshtë koha e kungullit, prandaj do e kemi pak me tepër në qender të recetave. Me të drejtë!
Pastrojmë perimet dhe i presim: kungullin në feta, qepët i grijmë në kube, erëzat e njoma i grijmë hollë.
Në një tenxhere vendosim qepët, hudhrat dhe kungullin. I vendosim të skuqen me vajin e ullirit dhe gjalpin, derisa të zbuten.
Pas disa minutash shtojmë lëngun e pulës dhe e lëmë të ziejë për 40 minuta në zjarr të ngadaltë.
Në fund e kriposim dhe e aromatizojmë supën me borzilokun, arrën e moskatit të kaluar në rende, limonin dhe piperin.
E lëmë supën të ziejë për 10 minuta të tjera dhe më pas e kalojmë në blender. Ju bëftë mirë!
Receta marrë nga: renatomekolli.com
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment