Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Pastroni kërcellin e bimëve duke i zhytur në një tas me ujë dhe një gjysmë limoni të shtrydhur pjesërisht.
Pritini në copa dhe ziejini në ujë të kripur dhe me një gjysmë limoni, për 20 minuta.
Përzieni galetën me stika dhe një lugë gjelle kaperi, ullinj të copëtuar, kripë dhe një lugë gjelle vaj.
Vendosni një pjesë me galetë në fund të një ene qelqi ose porcelani për pjekje, pastaj hidhni bimët, mbulojini ato me galetë dhe hidhni pak vaj sipër.
Piqeni për rreth 10-12 minuta.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment