Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Vjeshta na solli me vete kaq shumë fruta e perime, e rrjedhimisht edhe receta të papara që mund të përgatisim me to. Për shembull tani koha perfekte për komposto ftoi!
Lani ftoin mirë dhe e prisni në shirita përsëgjati ose në kubikë të mëdhenj.
Në një tenxhere me ujë të valuar shtoni sheqerin dhe më pas ftoin.
E lini të ziejë gati 20 minuta.
Me një pirun provoni nëse ai ngulet tek ftoi.
Ky i fundit nuk duhet të jetë shumë i butë.
E hiqni nga zjarri dhe e kaloni në një kavanoz. I shtoni brenda edhe limontozën.
E mbyllni, ruajeni në frigorifer dhe pasi të jetë ftohur mund ta shijoni. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment