Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Vjeshta na solli me vete kaq shumë fruta e perime, e rrjedhimisht edhe receta të papara që mund të përgatisim me to. Për shembull tani koha perfekte për komposto ftoi!
Lani ftoin mirë dhe e prisni në shirita përsëgjati ose në kubikë të mëdhenj.
Në një tenxhere me ujë të valuar shtoni sheqerin dhe më pas ftoin.
E lini të ziejë gati 20 minuta.
Me një pirun provoni nëse ai ngulet tek ftoi.
Ky i fundit nuk duhet të jetë shumë i butë.
E hiqni nga zjarri dhe e kaloni në një kavanoz. I shtoni brenda edhe limontozën.
E mbyllni, ruajeni në frigorifer dhe pasi të jetë ftohur mund ta shijoni. Ju bëftë mirë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment