Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Dyshe e përsosur për të na dhënë në fund një pjatë supe, që ç'të hash!
Në një tenxhere në zjarr mesatar skuqni gjalpin me vajin e ullirit. Më pas shtoni qepën dhe sapo të fishket shtoni kungullin, karotën, hudhrën, brokolin e ndarë në copa të vogla dhe trumzën.
I përzieni mirë dhe pas 5-7 minutash shtoni lëngun e nxehtë të perimeve.
Mbylleni tenxheren me kapak dhe e lini supën të ziejë për 15-20 minuta.
Rregullojeni supën me kripë, piper e arrëmyshk. Hiqeni për një moment nga zjarri dhe e bëni kremoze me ndihmën e një blenderi dore.
Vendoseni sërish supën në zjarr. Në një enë trazoni miellin me qumështin dhe shtojani supën. E përzieni vazhdimisht dhe sapo ta shikoni që masa trashet, e fikni zjarrin.
Në fund i shtoni djathin e grirë imët. Shërbejeni të ngrohtë, ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment