Truku i thjeshtë që nuk i lejon frutat të nxihen pasi i keni prerë

Përgatitja e frutave dhe perimeve para se t’i gatuani ëshë një proces lehtësues, por sapo t’i prisni ato, do të marrin menjëherë një ngjyrë kafe. Kjo është shumë e bezdisshme, sidomos për ato të cilët nuk kanë shumë kohë për të gatuar.

Por me një truk të thjeshtë ju mund  t’i mbani ato të freskëta, madje edhe 1 ditë të tërë.

Related image

Ky truk funksionon më së miri për shkak se mjalti përmban peptide, një kompoment që pengon enzimën polifenol nga konvertimi i komponimeve fenolike në pigmente të errëta. Çfarë ju nevojitet?

Përbërësit:

  • 2 lugë çaji mjaltë
  • 1 gotë ujë

Udhëzime:

  • Shtoni mjaltin në një gotë me ujë dhe trazojeni derisa të shkrihet plotësisht. Hidheni përzierjen mbi frutat ose perimet e prera dhe lërini për aq kohë sa dëshironi, deri në momentin që do t’i përdorni.
  • Nëse nuk ju pëlqen mjalti, në vend të tij mund të përdorni lëng limoni për të parandaluar nxirjen e frutave/perimeve të prera.
  • Më pas largojini nga përzierja dhe lërini mënjanë në një enë të pastër.

Lini një koment