Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
I kishit provuar më parë? Nëse jo, tani është koha për t'i shijuar sa më parë me recetën e Neps.al Kjo është një mënyrë shumë e mirë edhe për të konsumuar patëllxhanin si perime.
Lajmë patëllxhanët, i thajmë dhe i presim në feta me trashësi 0.5 cm. Lyejmë një tavë me pak vaj ose shtrojmë një letër pjekjeje.
Vendosim fetët e patëllxhanit, i lyejmë me pak vaj dhe kripë. I vendosim në furrë në temperaturën 180°C për 20 minuta.
Ndërkohë në një tenxhere vendosim ujë për të valuar. Shtojmë orizin dhe e ziejmë atë për vetëm 8 minuta. Nuk duhet zierë plotësisht.
Në një tigan me pak vaj, kavardisim mishin e grirë, shtojmë qepë të grirë hollë derisa të skuqet mirë, 1 lugë gjelle salcë domateje, orizin gjysmë të zierë, kripë, piper dhe spec pikant. Pasi i përziejmë, i largojmë nga soba.
Nxjerrim fetët e patëllxhanit dhe fillojmë me mbushjen e tyre.
Në fillim të patëllxhanit, vendosim 1 lugë nga mbushja, i rrotullojmë dhe i vendosim në një tave me mbyllje nga poshtë.
Mbi çdo shirit patëllxhani vendosim pak djathë në mënyrë që të shkrijë.
Në një enë vendosim një lugë gjelle salcë ose 100 ml pure domateje dhe 200 ml ujë. E hollojmë salcën dhe e hedhim me lugë mbi çdo sarme.
E vendosim tavën në furrë në temperaturën 180°C dhe e lëmë për 25 minuta. Shijojeni!
Receta realizuar nga Zonja Vjollca, marrë nga shqiptarja.com
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment