Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1.Lani patatet me gjithë lëkurë dhe vendosini për t’i zierë në një tenxhere me ujë.
2.Pas 10 minutash i hiqni nga zjarri, i hiqni lëkurën dhe filloni t’i shtypni me pirun ose me shtypësen e patateve nëse e keni një të tillë.
3.Pasi t’i keni shtypur, kalojini në një tenxhere dhe vërini në zjarr të ulët. 4.Shtoni dalëngadalë gjalpin dhe qumështin e vluar.
5.I përzieni vazhdimisht me një lugë druri në mënyrë që të merrni një pure homogjene.
6.Nga fundi i shtoni pak kripë e arrë moskat.
7.Sapo pureja të jetë trashur e hiqni nga zjarri dhe shërbejeni menjëherë. 8.Shoqërimi me filetot e pulës, do të ishte një dyshe e përsosur!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment