1.Ziejmë pulën në ujë me kripë për rreth 40 minuta.
2.Ndërkohë përgatisim brumin e rosnicave dhe në një enë hedhim dy vezët dhe shtojmë pak nga pak miell derisa brumi të bëhet i fortë.
3.E thërrmojme në copa të imëta me dorë.
4.Në një tigan të madh shkrijmë gjalpin dhe skuqim rosnicat duke i perzierë gjatë gjithë kohës derisa të marrin ngjyrë të artë.
5.I lemë të ftohen pak në temperaturë ambjenti dhe i hedhim tek lëngu i pulës duke i lënë të ziejnë edhe për rreth 5 minuta derisa të zbuten dhe lëngu të trashet.
6.Pasi të jenë gati i shërbejmë të spërkatura me pak lëng limoni.
Ke pyetur ndonjëherë pse djathi zviceran ka ato vrima kaq të njohura? Për vite me radhë, fëmijët (dhe ndonjëherë edhe të rriturit) janë argëtuar me idenë e minjve të vegjël që kafshojnë djathin duke lënë boshllëqe pas tyre. Por...
Në disa fshatra të vegjël arbëreshë në Sila të Kalabrisë, ka një recetë që prej gjashtë shekujsh nuk është shkruar kurrë në italisht. Nuk ka as libra gatimi, as video në internet. Ka vetëm fjalë të pëshpëritura në arbërisht,...
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
Lini një koment