1.Ziejmë pulën në ujë me kripë për rreth 40 minuta.
2.Ndërkohë përgatisim brumin e rosnicave dhe në një enë hedhim dy vezët dhe shtojmë pak nga pak miell derisa brumi të bëhet i fortë.
3.E thërrmojme në copa të imëta me dorë.
4.Në një tigan të madh shkrijmë gjalpin dhe skuqim rosnicat duke i perzierë gjatë gjithë kohës derisa të marrin ngjyrë të artë.
5.I lemë të ftohen pak në temperaturë ambjenti dhe i hedhim tek lëngu i pulës duke i lënë të ziejnë edhe për rreth 5 minuta derisa të zbuten dhe lëngu të trashet.
6.Pasi të jenë gati i shërbejmë të spërkatura me pak lëng limoni.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment