Si të bëni vetë pastashu, ëmbëlsirën më të shitur në pastiçeritë shqiptare

Si të bëni vetë pastashu, ëmbëlsirën më të shitur në pastiçeritë shqiptare

Persona: 10
Koha e përgatitjes: 20 minuta Koha e gatimit: 20 minuta

Neps.al ju sugjeron më poshtë recetën e përgatitjes së këtyre ëmbëlsirave fantastike në shtëpi...

Ingredientët

  • ¾ gotë uji miell
  • 3 kokrra vezë
  • 2 lugë gjelle gjalpë
  • ½ lugë gjelle sheqer
  • pak kripë
  • Për kremin e pastiçerisë: ¾ e gotës së ujit qumësht
  • 1 filxhan kafeje miell
  • 1 kokërr vezë
  • 1 filxhan kafeje sheqer
  • Për çokollatën: 1 pako me çokollatë

Udhëzimet

1

Në një tenxhere hidhet qumësht ose ujë, kripë, gjalpë e sheqer, përzihen të gjitha dhe masa ngrohet derisa merr valë.

2

Në këtë masë hidhet mielli i situr, mbahet në zjarr të dobët dhe me një lugë druri përziehet shpejt, derisa të krijohet një masë e njëllojtë pa kokrra, e cila shkëputet lehtë nga tenxherja dhe luga.

3

Masa hiqet nga zjarri, ftohet deri në 60-70 gradë, hidhen vezët një e nga një me ndërpreje duke i përzier, derisa të krijohet një masë homogjene.

4

Brumi duhet të bëhet i trashë dhe pak elastik.

5

Brumi i përgatitur hidhet me anën e një qese pasticȩrie në një tepsi të thatë në formë gjatoshe 6-7 cm dhe piqet në furrë të nxehtë në temperaturë 230-240 gradë për 12-15 minuta.

6

Pasi ftohet, me thikë sharrë, priten kapakët dhe mbushen me krem pastiçerie. Sipërfaqja spërkatet me çokollatë të shkrirë.

 

Lini një koment