Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Për cilësinë e kompostove do të jeni të bindur vetëm nëse i përgatisni ato vetë. Prandaj nisni nga puna tani, për t'i shijuar kur temperaturat të ulen edhe pak....
Lani mirë pjeshkët dhe i qëroni lëkurën.
I prisni në feta pak të trasha dhe i fusni në kavanoz qelqi.
Sipër i shtoni ujin me sheqer të cilen duhet ta keni zierë për disa minuta në zjarr mesatar.
Mbylleni kapakun fort dhe i lini edhe për 10 minuta të tjera të ziejnë në banjomari.
Pas kësaj i ruani kavanozat në vend të freskët, në mënyrë që t'i konsumoni në muajt në vijim.
Shënim: Përbërësit opsionalë mund t'ia shtoni kompostos para se ta mbyllni kavanozin për banjomari.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment