Patëllxhanë dhe domate për një fërgesë të shijshme në pak minuta
1 kg patëllxhanë
3-4 domate
kripë, piper
250-300 gram djathë të bardhë
2-3 thelpinj hudhër
4-5 lugë vaj ulliri
1/2 tufë borzilok
1-2 spec djegës
Patëllxhanët i presim në kubikë të vegjël. Në një tigan të thellë hedhim gjysmën e sasisë së vajit. Shtojmë patëllxhanët dhe hudhrat.
I spërkasim me kripë dhe piper, vendosim kapakun dhe i lëmë patëllxhanët të zbuten.
Grijmë domatet në rende. Pasi të jenë zbutur patëllxhanët dhe të kenë ulur vëllimin i hedhim në një tavë dheu ku shtojmë domatet si dhe djathin e prerë në copa të mëdha.
E spërkasim me vaj ulliri dhe e vendosim tavën në furrë në temperaturën 200 gradë Celsius për rreth 30 minuta. Pasi të jetë gati e servirim me borzilok të freskët. Ju bëftë mirë!
Në një tenxhere hedhim ujë dhe sapo të marrë valë shtojmë kripën dhe makaronat. Në një tigan me pak vaj ulliri vendosim 2 thelpinj hudhër dhe pak majdanoz që të aromatizohet vaji sa më mirë. Shtojmë më pas frutat...
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Lini një koment