Shije e re, oreksi i njëjtë! Si thua për një byrek me oriz?
4-5 peta byreku
2 filxhanë oriz
2 qepë të thata
2-3 qepë të njoma
1 tufë koper
1 tufë majdanoz
2-3 vezë
2 gota qumësht
2 gota ujë
5 lugë gjelle vaj ulliri
Kripë, piper
1.Grijmë qepët e thata dhe qepët e njoma imët.
2.Vendosim fillimisht qepët e thata të kaurdisen më pas shtojmë qepët e njoma dhe i kaurdisim për 1-2 minuta duke shtuar kripë dhe piper.
3.Më pas shtojmë orizin e larë, erëzat dhe ujin e ngrohtë. I përziejmë lehtë të gjithë përbërësit dhe i lemë sa të përthithen pak lëngjet.
4.Lyejmë një tavë me pak vaj, shtrojmë 2-3 peta dhe hedhim masën e përgatitur duke e hapur në të gjithë tavën.
5.Rrahim vezët me qumështin e ngrohtë dhe e shtojmë tek byreku duke tundur tavën që të depërtojë masa e lëngshme.
6.E mbulojmë me 1 ose 2 petë duke i rrudhosur (nëse petët i kemi hapur vetë do të na duhet vetëm 1 petë, nëse i kemi të gatshme përdorim 2 petë).
7.E spërkasim në fund byrekun me vaj dhe me pak qumësht ose ujë dhe e vendosim në furrë të piqet në temperaturën 180 gradë Celsius për 45-50 minuta.
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Lini një koment