Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Kush tha se mishi i qengjit hahet vetëm të dielave? Neps ju sjell një version të thjeshtë të përgatitjes së tij, por me shumë shije brenda. Ju bëftë mirë!
Në tavolinën e punës shtypni mirë mishin e qengjit me një çekiç kuzhine. E marinoni mirë me kripë, piper, vaj ulliri.
Merrni një tavë dhe rendisni thelat e mishit me radhë.
Vendosni gjithashtu edhe specat e kuq, pasi i keni larë dhe mbushur brenda me një 1/2 lugë kafe kripë secila.
I spërkasni edhe njëherë sipër me vaj ulliri dhe i fusni në furrë për 40 minuta në temperaturë 180 gradë.
Pasi të jetë gati, i shtoni sipër lëngun e limonit, pak pesto tek mishi dhe e shërbeni nëpër pjata. Ju bëftë mirë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment