Tavë me pulë dhe oriz, shije që s’mund të refuzosh!
1 pulë
2 limona
3 lugë gjelle vaj ulliri
2 filxhan oriz
2 lugë gjelle uthull molle
6 thelpi hudhra
1 lugë çaji rigon të tharë
Kripë, piper të zi
1.Parangrohni furrën në 220 gradë C.
2.Ndërkohë vendosni në zjarr një tenxhere të madhe me ujë.
3.Në një tavë ku keni shtruar më parë një letër kuzhine, vendosni pulën dhe sipër e marinoni me kripë, piper, hudhrën, lëngun e limonit dhe 1 lugë gjelle vaj ulliri.
4.E fusni në furrë për 25-30 minuta, derisa të marrë një ngjyrë të artë në sipërfaqe.
5.Ndërkohë në tenxhere zieni orizin për pak minuta, pasi duhet të jetë al dente. Orizi duhet të kullojë mirë.
6.Kalojeni më pas në një enë të madhe, shtoni vajin e ullirit, kripë, piper dhe i përzieni me një lugë druri.
7.Nxirrni tavën me pulë dhe shtroni në të orizin.
8.I lini për 10 minuta në furrë.
9.Sapo tava të jetë gati, e shërbeni të ngrohtë dhe servireni me limon. Ju bëftë mirë!
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment