1.Bashkoni miellin, qumështin, vezët dhe majanë duke i zënë brumë me duar. Më pas shtoni kripën, shtoni gradualisht sheqerin dhe në fund rumin e gjalpin. 2.Vazhdoni të punoni brumin përreth 20 minuta derisa masa të jetë e butë, por konsistente. 3.Lëreni të pushojë për 20-25 minuta dhe ndajeni në copa nga 50 gram secila. Krijoni forma të vogla buke me të trasha në skaje dhe pak të shtypura në mes, pra në formën e një butoni. 4.Lëreni të vijë derisa të dyfishojë vëllimin, në një ambient me temperaturë 27 gradë C. 5.Para se ta fusni në furrë, spërkatini paninet me miell. Piqeni për 16-17 minuta në 180 gradë Celsius duke vendosur një enë të vogël me ujë në furrë për të bërë avull. 6.Spërkatini paninet me sheqer pluhur dhe servirini.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Lini një koment