Sugjerojmë:

6 përfitimet e mëdha shëndetësore që marrim nga metoda e gatimit me avull

Ekzistojnë disa faktorë kryesorë që e bëjnë avullin një mënyrë të shëndetshme dhe ekonomike të gatimit.

Neps.al ju rendit më poshtë disa prej tyre. Me gjasa do të bindeni ta bëni pjesë të përditshmërisë suaj.

Le të fillojmë: 

Nuk ka nevojë të shtoni yndyrna ose vajra
Kjo metodë gatimi është tepër e shëndetshme për zemrën tuaj dhe kaloritë që merrni janë në minimum.

Ruan vlerat ushqyese
Ushqimi me avull ruan më shumë nga vitaminat, mineralet dhe enzimat e tij origjinale, të cilat në rast të kundërt do të derdheshin në ujin e përdorur gjatë zierjes.

Ushqimi asimilohet nga trupi
Avulli zbut fibrat e perimeve dhe frutave, duke i bërë ato lehtësisht më të tretshme nga trupi.

Përfitime të tjera: 

  • Ushqimet me avull ruajnë strukturën dhe ngjyrat e tyre origjinale, kështu që ato qëndrojnë të freskëta dhe janë shumë më të shijshme.
  • Avullimi është një metodë shumë e zhdërvjellët e gatimit, e përshtatshme për shumicën e llojeve të perimeve, frutave, niseshtesë ose mishit.
  •  Bën të mundur që të gatuani një shumëllojshmëri ushqimesht shpejt.  Mbi të gjitha kursen energji dhe kosto, duke e bërë atë një mënyrë më të përballueshme dhe eko-miqësore për të gatuar.

A e dinit? Kur përdorni metodën e gatimit me avull, ajo humbet vetëm rreth 11% të flavonoideve të saj dhe mban 81% të vitaminës C! Në mënyrë krahasuese, ai humbet 66% të flavonoideve të tij kur zihet dhe deri në 97% kur bëhet me mikrovalë.

Lini një koment