5 mënyra të thjeshta si ta ruani bukën për një kohë të gjatë

Buka është e përditshme në tryezat tona, prandaj nëse ju nevojiten disa këshilla sesi ta ruani atë më gjatë, jeni në artikullin e duhur!

Hidhini një sy dhe filloni t’i zbatoni sa më parë:

1.Lëreni në temperaturën e dhomës, jo më shumë se dy ditë
Ju kurrë nuk duhet ta ruani bukën në kushte më të lartë se temperatura e dhomës. Nëse dhoma është e lagësht, ka një shans më të madh që buka do të formojë myk.

2.Mbajeni larg nga drita e diellit
Vendi më i mirë për ta ruajtur bukën është në një vend të freskët. Rrezet e diellit do të ngrohin bukën dhe do ta bëjnë të keqe shumë më shpejt sesa zakonisht.

FRESH Baked Bread at Home for Around $1 Per Loaf? It's True ...

3.Ruajeni bukën në dy qese dhe jo në një
Vendoseni së pari bukën në një qese letre dhe pastaj në një qese plastike. Qesja e letrës do të thithë lagështirën nga buka, ndërsa ajo plastike do të kufizojë ekspozimin e bukës në ajër. Kjo do ta pengojë atë që të thahet dhe të mbetet e ngrirë.

4.Ngrijeni bukën
Kjo funksionon mirë me bukën me feta. Hani atë që mundeni, ndërsa është ende e freskët, pastaj vendoseni në frigorifer. Ju mund të shkrini fetat sa herë që dëshironi.

5.Merrni bukë të mëdha
Në përgjithësi, bukët më të mëdha dhe më të dendura rrojnë për një kohë shumë më të gjatë.

Lini një koment