3 zëvendësuesit e miellit që shijojnë po aq shumë sa mielli i grurit
Mielli i grurit është konsideruar gjithmonë miell i shëndetshëm, por plot gluten, madje shpeshherë edhe si faktor alergjie tek persona të ndryshëm. Prandaj studiuesit e ushqimit kanë ardhur në ndihmë me zgjidhje alternative, duke sugjeruar disa lloje të tjera mielli.
1.Miell bajamesh
Ky lloj mielli është një burim i fortë i kalciumit dhe magnezit. Mund ta përdorni për gatime të ndryshme, edhe për të pjekur pulë ose peshk.
2.Miell nga bananet jeshile
Mielli i bananeve është më i pasur me niseshte, e cila nuk përthithet plotësisht nga trupi dhe i’u bën të ndiheni më të plotë gjatë ditës.
3.Miell lajthie
E mbushur me proteina (rreth 21 gram për filxhan) dhe me fibra, ky pluhur pa gluten mban një aromë të këndshme në sajë të një aromë prej dheu nga rrënjët e saj. Këtë miell mund ta përdorni kur gatuani mish ose hamburger.
Stresi është një pjesë e pandashme e jetës së përditshme, por kur nuk menaxhohet siç duhet, mund të ndikojë negativisht në shëndetin tuaj fizik dhe mendor. Në këtë artikull, do të zbuloni disa mënyra praktike për të menaxhuar stresin...
Fryrja e stomakut është një problem i zakonshëm që prek shumë njerëz dhe shpesh lidhet me zakone të përditshme ushqimi apo mënyrën e jetesës. Nëse dëshironi të ndiheni më rehat dhe të përmirësoni tretjen tuaj, këto këshilla mund t’ju...
Gjumi cilësor është thelbësor për shëndetin fizik dhe mendor, por shumë prej nesh vuajnë nga mungesa e tij. Në këtë artikull, do të gjeni disa këshilla të thjeshta që mund t’i zbatoni për të përmirësuar gjumin tuaj dhe për...
Lini një koment