Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Penne arrabiata janë ndër gatimet më të njohura në mbarë botën! Shi ja e tyre pikante i ka bërë gjithmonë të jenë më speciale se llojet e pastave të tjera. Por si gatuhen në shtëpi? Përbërësit: 1 kg penne 3 lugë vaj ulliri 3 thelpinj hudhër 1/4 lugë çaji thekon e grimcuar të piperit të kuq, varësisht nga sa pikante e dëshironi 1 e 1/2 filxhan domate të prera të freskëta) 2 lugë paste domate 6 gjethe borzilok të freskët, të copëtuar 1/2 filxhan djathë të freskët të integruar parmixhano (ose djathë pecorino) 1/3 filxhan majdanoz me fletë të sheshta (të copëtuar imët) Përgatitja: Gatuajini makaronat në një tenxhere të madhe me ujë të vluar, sipas udhëzimeve të paketës, derisa të zbuten. Ndërkohë, ngrohni vajin e ullirit në një tigan të madh në nxehtësi mesatare. Shtoni hudhër dhe piper të kuq të shtypur; gatuajini duke e përzier për 30 sekonda. Shtoni domate, duke i shtypur ato përafërsisht me pjesën e prapme të një lugë druri bashkë me pastën e domateve. Lëreni të ziejë në zjarr të ngadaltë dhe gatuajeni për 5-10 minuta. Hiqeni nga zjarri dhe shtoni borzilok të freskët të copëtuar. Kur makaronat të jenë zier, kullojeni ujin dhe shtojani ujin e makaronave salcës. Provojeni salcën për shije dhe shtoni më shumë thekon të specit të kuq ose kripë dhe piper, nëse është e nevojshme për shijen tuaj . Shërbejeni menjëherë të mbushur me djathë pecorino ose djathë parmixhano dhe majdanoz të freskët të copëtuar. Ju bëfshin mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment