1.Përgatisim brumin e qofteve duke bashkuar në një tas mishin e grirë me qepën, vezën, tulin e bukës të shtrydhur fort nga qumështi, hudhrën, kripën dhe piperin.
2.E lemë masën të pushojë për minimumi gjysmë ore në frigorifer mbuluar me leter celofoni.
3.Pastaj me duar të lagura marrim pak nga brumi i qofteve dhe i japim formë të rrumbullakët me madhësi sa një kokërr arre.
4.I skuqim në zjarr mesatar në pak vaj ulliri derisa të marrin ngjyrë të artë nga të gjitha anët dhe i lemë mënjanë.
5.Përgatisim salcën e makaronave duke kavardisur në vaj ulliri qepën e grirë derisa të zbutet, shtojmë salcën e domateve, borzilokun dhe hedhim brenda qoftet me kujdes.
6.I vemë kapakun dhe i lemë të gatuhen për 10-15 minuta në zjarr të ulët. Ziejmë makaronat në ujë me krip.
7.Më pas i kullojmë dhe i spërkasim me pak vaj ulliri në mënyrë që të mos ngjiten.
8.Në pjatë, hedhim makaronat dhe sipër salcën me domate dhe qofte të vogla.
9.I spërkasim me pak djathë kaçkavall të grirë dhe i zbukurojmë me gjethe borziloku.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment