Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Xheli me limon është një recetë ëmbëlsire siciliane, e përgatitur me limonë biologjikë dhe prezanton një pjatë verore, të freskët e të shijshme, ideale për të shoqëruar pjatat e peshkut dhe për t’u shijuar si ëmbëlsirë gjatë pasditeve të nxehta.
Lani 6 limonë të ëmbël të ëmbël, grijuni lëkurat dhe vendosini në një enë së bashku me thelat e limonit të prera në copa. Shtoni një litër ujë, mbulojeni enën me kapak dhe lëreni ashtu gjithë natën. Të nesërmen kulloni lëngun në një tenxhere, shtoni 300 gr sheqer dhe 80 gr niseshte për ëmbëlsira dhe përziejini mirë.
Vendoseni tenxheren në zjarr dhe vendoseni të ziejë, gjithmonë duke e përzier. Hiqeni nga zjarri, lëreni të vaket dhe shtoni 2 lugë uji lulesh portokalli. Hidheni përzierjen në një formë keku ose tarte të lyer me vaj dhe lëreni të ftohet për 12 orë në frigorifer.
Merrni 60 gr fistikë të qëruar, hiquni cipën dhe grijini. Hiqni xhelin nga forma, spërkateni me fisitkët e thërrmuar dhe dekorojeni nëse dëshironi me gjethe agrumesh.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment