Xhel me limon dhe fistikë

Xhel me limon dhe fistikë

Persona: 4
Koha e përgatitjes: 20 minuta Koha e gatimit: 15 minuta

Xheli me limon është një recetë ëmbëlsire siciliane, e përgatitur me limonë biologjikë dhe prezanton një pjatë verore, të freskët e të shijshme, ideale për të shoqëruar pjatat e peshkut dhe për t’u shijuar si ëmbëlsirë gjatë pasditeve të nxehta.

Ingredientët

  • 300 gr sheqer
  • 80 gr niseshte për ëmbëlsira
  • 60 gr fistikë të qëruar
  • 6 limonë të ëmbël
  • 2 lugë gjelle ujë lulesh portokalli
  • Vaj bajamesh

Udhëzimet

1

Lani 6 limonë të ëmbël të ëmbël, grijuni lëkurat dhe vendosini në një enë së bashku me thelat e limonit të prera në copa. Shtoni një litër ujë, mbulojeni enën me kapak dhe lëreni ashtu gjithë natën. Të nesërmen kulloni lëngun në një tenxhere, shtoni 300 gr sheqer dhe 80 gr niseshte për ëmbëlsira dhe përziejini mirë.

2

Vendoseni tenxheren në zjarr dhe vendoseni të ziejë, gjithmonë duke e përzier. Hiqeni nga zjarri, lëreni të vaket dhe shtoni 2 lugë uji lulesh portokalli. Hidheni përzierjen në një formë keku ose tarte të lyer me vaj dhe lëreni të ftohet për 12 orë në frigorifer.

3

Merrni 60 gr fistikë të qëruar, hiquni cipën dhe grijini. Hiqni xhelin nga forma, spërkateni me fisitkët e thërrmuar dhe dekorojeni nëse dëshironi me gjethe agrumesh.

Lini një koment