Sugjerojmë:

Vezë të pjekura me presh dhe salmon të tymosur

Koha e përgatitjes: 15 min Koha e gatimit: 30 min

Ingredientët

  • 2 lugë vaj ulliri ekstra të virgjër
  • 2 presh të përgjysmuar në feta
  • 1/2 filxhan bizele të ngrira
  • 2 lugë çaji limon
  • 2/3 filxhan krem gatimi
  • 100 gr salmon i tymosur, i prerë në shirita të trasha
  • 1 lugë gjelle gjethe të freskëta trumze
  • 8 vezë

Udhëzimet

1

Ngrohni furrën në 180C dhe lyeni me vaj tiganin për gatim.

2

Nxehni vajin në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare dhe shtoni preshin.

3

Gatuajeni 5-7 minuta dhe shtoni bizele dhe lëkurë limoni.

4

Ndani përzierjen e preshit në enët e përgatitura dhe spërkatini me krem.

5

Shpërndani mbi të salmon të tymosur dhe gjethe trumze.

6

Hidhni me kujdes 2 vezë në çdo tigan gatimi dhe vendosini të piqen.

7

Piqini për 20 minuta derisa veza të gatuhet dhe shtoni piper, kripë dhe trumzë sipas dëshirës.

Lini një koment