Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngrohni furrën në 180C dhe lyeni me vaj tiganin për gatim.
Nxehni vajin në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare dhe shtoni preshin.
Gatuajeni 5-7 minuta dhe shtoni bizele dhe lëkurë limoni.
Ndani përzierjen e preshit në enët e përgatitura dhe spërkatini me krem.
Shpërndani mbi të salmon të tymosur dhe gjethe trumze.
Hidhni me kujdes 2 vezë në çdo tigan gatimi dhe vendosini të piqen.
Piqini për 20 minuta derisa veza të gatuhet dhe shtoni piper, kripë dhe trumzë sipas dëshirës.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment