Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Ngrohni furrën në 180C dhe lyeni me vaj tiganin për gatim.
Nxehni vajin në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare dhe shtoni preshin.
Gatuajeni 5-7 minuta dhe shtoni bizele dhe lëkurë limoni.
Ndani përzierjen e preshit në enët e përgatitura dhe spërkatini me krem.
Shpërndani mbi të salmon të tymosur dhe gjethe trumze.
Hidhni me kujdes 2 vezë në çdo tigan gatimi dhe vendosini të piqen.
Piqini për 20 minuta derisa veza të gatuhet dhe shtoni piper, kripë dhe trumzë sipas dëshirës.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment