Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Në një tas të madh, futni vezët, qumështin, kremin, sheqerin, kanellën, vaniljen dhe kripën.
Lyeni fetat e bukës në përzierjen e vezëve pastaj i rregulloni ato në një tigan pjekje.
Hidhni përzierjen shtesë të vezëve mbi bukë.
Mbulojeni dhe ftoheni, 2 orë.
Hidhni bajamet mbi tostin francez dhe piqini në furrë në 375 ° derisa majat e bukës kanë marrë ngjyrë të artë, rreth 35 minuta.
Shërbejini me sheqer pluhur dhe manaferra.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment