Sugjerojmë:

Tortilla të mbushura me fasule, mish pule, salcë dhe djathë

Ingredientët

  • 1/2 qepë të vogla
  • 1/2 piper i zi
  • 1 kuti fasule të zeza
  • 1 filxhan mish pule
  • 1 lugë gjelle pluhur djegës
  • 1 thelpi hudhër
  • 1/2 lugë çaji kripë
  • 1 1/2 gota djathë çedar
  • 2 kavanoza salcë domate
  • 12 tortilla misri
  • 1/2 filxhan salcë kosi

Udhëzimet

1

Miksoni qepët, piperin, fasulet, mishin e pulës, pluhurin djegës, hudhër, kripë dhe 1/2 filxhan djathi në një tas të mesëm.

2

Përhapni 1/3 e salcës në tenxhere dhe lyeni tortillat sipër.

3

Shtoni gjithashtu 1/2 filxhan djathë.

4

Bëni një shtresë të dytë me tortillat e mbetura.

5

Lyejeni me mbushjen e mbetur të mishit, salcën dhe djathin.

6

Mbulojeni dhe gatuajeni në zjarr të ulët për 2-4 orë.

7

Gjatë 10 minutave të fundit të gatimit, shtoni 1/2 filxhan djathë.

8

Dhe gatuajeni deri në shkrirjen e djathit.

9

Sherbejeni me salcë kosi, nëse dëshironi.

Lini një koment