Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Miksoni qepët, piperin, fasulet, mishin e pulës, pluhurin djegës, hudhër, kripë dhe 1/2 filxhan djathi në një tas të mesëm.
Përhapni 1/3 e salcës në tenxhere dhe lyeni tortillat sipër.
Shtoni gjithashtu 1/2 filxhan djathë.
Bëni një shtresë të dytë me tortillat e mbetura.
Lyejeni me mbushjen e mbetur të mishit, salcën dhe djathin.
Mbulojeni dhe gatuajeni në zjarr të ulët për 2-4 orë.
Gjatë 10 minutave të fundit të gatimit, shtoni 1/2 filxhan djathë.
Dhe gatuajeni deri në shkrirjen e djathit.
Sherbejeni me salcë kosi, nëse dëshironi.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment