Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Miksoni qepët, piperin, fasulet, mishin e pulës, pluhurin djegës, hudhër, kripë dhe 1/2 filxhan djathi në një tas të mesëm.
Përhapni 1/3 e salcës në tenxhere dhe lyeni tortillat sipër.
Shtoni gjithashtu 1/2 filxhan djathë.
Bëni një shtresë të dytë me tortillat e mbetura.
Lyejeni me mbushjen e mbetur të mishit, salcën dhe djathin.
Mbulojeni dhe gatuajeni në zjarr të ulët për 2-4 orë.
Gjatë 10 minutave të fundit të gatimit, shtoni 1/2 filxhan djathë.
Dhe gatuajeni deri në shkrirjen e djathit.
Sherbejeni me salcë kosi, nëse dëshironi.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment