Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Vendosni një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare dhe lyejeni me vaj e llak gatimi.
Hidhni vezët të piqen në tigan.
Ndërkohë ngrohni furrën në temperaturë të lartë.
Organizoni tortillat në fletën e pjekjes me pergamenë.
Përhapeni fasulet mbi tortilla dhe shtoni pak djathë.
Piqeni 2 - 3 minuta ose derisa djathi është shkrirë.
Hidhni vezët mbi tortilla dhe sipër hidhni salcë, krem kosi, avokado, qershi dhe qepë të njomë.
Shërbejeni menjëherë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment