Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Vini një tenxhere të madhe uji të vlojë.
Shtoni tortellinit dhe gatuajini rreth 10 minuta.
Ndërsa tortellinit gatuhen, kombinoni domatet, spinaqin, kripën, piperin, borzilokun dhe hudhrën në një tigan të madh mbi ngrohje mesatare.
Gatuajinideri sa krijohen flluska.
Në një tas të mesëm, hidhni së bashku miellin, qumështin dhe kremin.
Hidheni këtë përzierje në tiganin së bashku me djathin parmixhano.
Ulni nxehtësinë në të ulët, dhe ziejeni deri sa të trashet, rreth 2 minuta.
Kullojini tortellinit, pastaj derdhini ato në tiganin me salcën e përgatitur.
Përzijini mirë dhe shërbejeni.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment