Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Në një enë hidhni gjalpin dhe vendoseni në nxehtësi që të shkrijë.
Ndërkohë hidhni në blendër biskotat dhe drithërat deri sa të bëhen thërrime.
Përzierjen hidheni në një enë duke e shtypur fort dhe futeni në ngrirje për 30 minuta.
Në një tigan hidhni së bashku miell misri dhe 1/2 filxhan sheqer.
Shtoni qumështin dhe të verdhën e vezëve.
Gatuajini mbi nxehtësi të mesme dhe përzijini vazhdimisht deri sa masa e përgatitur të bëhet njësh dhe të trashet.
Hiqeni nga nxehtësia dhe brenda hidhni copat e çokollatës, vaniljen dhe kripën.
Sipër përpërjes së përgatitur vendosni fetat e bananes.
Kremin rriheni me një lugë sheqer në një shpejtësi mesatare me një mikser elektrik dhe vendoseni sipër ëmbëlsirës.
Sipër mund të shtoni edhe drithërat e çokollatës.
Pasi ta mbuloni me kapak enën me mbushjen futeni në frigoriger të ftohet për 8 orë.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment