2 petë brumi për byrek (të gatshme, të mbajtura në frigorifer)
1 kuti (rreth 600 g) mbushje qershie për torta
6 qershi të zeza (të freskëta ose të ngrira, pa bërthamë)
1 vezë e madhe
1 lugë çaji ujë
1 tub i vogël kremi zbukurues të bardhë me majë të hollë (për sy)
Salcë me fruta të kuqe (ose reçel pa fara me mjedra apo luleshtrydhe), pak e ngrohur për ta spërkatur
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë, ndërsa “sytë” duken frikshëm realistë. Mund t’i shërbeni mbi një “pellg gjaku” për një efekt edhe më të fortë!
Ngrohni furrën në 190°C dhe lyeni me yndyrë një tavë me 12 forma për muffin.
Shtroni brumin dhe prisni 12 rrathë me një prerëse 10 cm. Vendosni çdo rreth në formë për muffin duke krijuar mini-torta.
Shponi fundin e çdo brumi me pirun disa herë dhe piqni bosh për rreth 10 minuta, derisa të marrin ngjyrë të artë të lehtë. Lërini të ftohen 5 minuta.
Mbushni secilën me mbushje qershie. Shtroni brumin tjetër dhe prisni 12 rrathë më të vegjël (rreth 7.5 cm). Vendosini sipër si kapak dhe mbyllni anët me gishta që mbushja të mos dalë.
Prisni qershitë e zeza përgjysmë dhe vendosni gjysmën e secilës në qendër të çdo torte, me anën e prerë poshtë, kjo do të jetë “bebëza e syrit”.
Nga mbetjet e brumit, prisni forma të vogla harku për “qepallat”. Vendosini lehtë mbi qershitë, duke lënë gjysmën e tyre të dukshme.
Rrihni vezën me ujin dhe lyeni sipërfaqen e tortave me këtë përzierje.
Piqni për 15–20 minuta, derisa të marrin ngjyrë të artë. Lërini të ftohen 10 minuta në tavë.
Para servirjes, vendosni një pikë të vogël kremi të bardhë në secilin “sy” për të krijuar shkëlqimin e bebëzës, dhe vizatoni një vijë të hollë poshtë syrit me krem të bardhë.
Shpërndani pak salcë me fruta të kuqe në pjatë që të duket si “pellg gjaku” dhe vendosni tortën e syrit në mes.
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Komento