Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Përzini qershi me mjaltë dhe 50 gr sheqer në një tigan.
Lërini të vlojnë duke i nxitur herë pas here.
Përzieni lugë çaji miell misri me 1 lugë çaji ujë të ftohtë, shtojeni në përzierjen e qershisë dhe gatuajeni.
Hiqeni nga zjarri dhe vendoseni mënjanë përzierjen për t'u ftohur.
Përzieni të verdhat e vezëve me 100 gr sheqer, derisa përzierja është e bardhë dhe kremoze. Shtoni dhe mascarpone.
Tundni të bardhat e vezëve deri sa të bëhen krem dhe të përziejini në Kirsch.
Hidhni biskotat në 6 gota dhe derdhni përbërjen e qershisë mbi ta, e ndjekur nga përzierja e mascarpones.
Mbulojini gotat dhe vendosini në frigorifer për të paktën 4 orë.
Nxirrini nga frigoriferi dhe spërkatini me çokollatë të bardhë para se të shërbeni.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment