Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Përzini qershi me mjaltë dhe 50 gr sheqer në një tigan.
Lërini të vlojnë duke i nxitur herë pas here.
Përzieni lugë çaji miell misri me 1 lugë çaji ujë të ftohtë, shtojeni në përzierjen e qershisë dhe gatuajeni.
Hiqeni nga zjarri dhe vendoseni mënjanë përzierjen për t'u ftohur.
Përzieni të verdhat e vezëve me 100 gr sheqer, derisa përzierja është e bardhë dhe kremoze. Shtoni dhe mascarpone.
Tundni të bardhat e vezëve deri sa të bëhen krem dhe të përziejini në Kirsch.
Hidhni biskotat në 6 gota dhe derdhni përbërjen e qershisë mbi ta, e ndjekur nga përzierja e mascarpones.
Mbulojini gotat dhe vendosini në frigorifer për të paktën 4 orë.
Nxirrini nga frigoriferi dhe spërkatini me çokollatë të bardhë para se të shërbeni.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment