Thjerrëza me miks perimesh, e paparë kjo pjatë!

1 qepë
2 lugë gjelle uthull ( opsionale)
2 lugë gjelle majdanoz I grirë
kripë ,piper të zi dhe dafinë
½ gotë thjerrëza jeshile
2 domate
3 thelpinj hudhër
Pak vaj ulliri
2 speca me ngjyra të ndryshme
1 degë selino
2 karota
1 patëllxhanë
2 patate
1 kungull

1.Shpëlajmë thjerrëzat dhe i vendosim për t’i zierë në temperaturë mesatare. Pesë minuta pasi të fillojë zierja, i largojmë dhe i kullojmë.

2.Në një tenxhere ngrohim vajin dhe kaurdisim qepën të grirë hollë derisa të verdhet. Shtojmë hudhrat të prera në copëza dhe i trazojmë së bashku për 1 minutë.

3.Fillimisht shtojmë perimet që duan më shumë kohë për zierje si përshembull karotën, patatet, e më pas me rradhë selinonë, patëllxhanin, kungullin, specat, domatet, të gjitha perimet të prera në kubikë.

4.Vendosim një gjethe dafine dhe thjerrëzat dhe shtojmë ujë baraz me nivelin e perimeve.

5.Rregullojmë shijen me kripë dhe piper të zi dhe e lëmë turlinë të ziejë me kapak të mbyllur për 15 minuta.

6.Në fund, shtojmë uthull sipas shijes që preferoni dhe e shërbejmë duke e spërkatur me majdanoz.

7.Ju bëftë mirë!

Lini një koment