1.Shpëlajmë thjerrëzat dhe i vendosim për t’i zierë në temperaturë mesatare. Pesë minuta pasi të fillojë zierja, i largojmë dhe i kullojmë.
2.Në një tenxhere ngrohim vajin dhe kaurdisim qepën të grirë hollë derisa të verdhet. Shtojmë hudhrat të prera në copëza dhe i trazojmë së bashku për 1 minutë.
3.Fillimisht shtojmë perimet që duan më shumë kohë për zierje si përshembull karotën, patatet, e më pas me rradhë selinonë, patëllxhanin, kungullin, specat, domatet, të gjitha perimet të prera në kubikë.
4.Vendosim një gjethe dafine dhe thjerrëzat dhe shtojmë ujë baraz me nivelin e perimeve.
5.Rregullojmë shijen me kripë dhe piper të zi dhe e lëmë turlinë të ziejë me kapak të mbyllur për 15 minuta.
6.Në fund, shtojmë uthull sipas shijes që preferoni dhe e shërbejmë duke e spërkatur me majdanoz.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment